U bent hier: Home » De winkel » Geschiedenis

Volg ons op Facebook

Volg ons op Facebook volg ons op Logo voor de laatste nieuwtjes
en gebeurtenissen

Veilige online betaling

Bancontact Maestro Mastercard Visa Secure online

Alle prijzen vermeld op de website zijn inclusief btw.

Geschiedenis

  • Muziekhandel Animato openende haar deuren voor het eerst in 1990, toen het Muziekhandel Lefèvre (actief sinds 1974) overnam op de originele locatie in de Kammerstraat in Gent. In diezelfde periode werd ook de uitgeverij Aniscore opgericht die op haar beurt uitgeverijen als Cnudde en later Susato overnam.

  • Door de nieuwe professionele aanpak werd het snel veel te klein op de oude locatie en werd er gezocht naar een groter pand. Op zo'n 100m vonden we een mooi herenhuis dat ideaal bleek, en sinds 1992 prijkte het uithangbord van Animato op nr. 6 in de Belfortstraat in hartje Gent.

  • In 1997 werd geopteerd een tweede vestiging te openen in Aalst, gelegen in de Gentsestraat 53 op een boogscheut van de locale muziekacademie.

  • In 2007 werd een nieuwe weg ingeslaan en vormde zich de N.V. Animato, echter zonder het familiale karakter te verliezen, daar alle bestuursleden nog steeds tot dezelfde familie behoren.

  • Door het alsmaar toenemend aanbod aan producten barstte het filiaal in de Belfortstraat in Gent uit z'n voegen. Een zeldzame kans deed zich voor om een nabijgelegen grotere locatie te betrekken. Na 15 maanden verbouwingswerken opende op 23 maart 2009 de nieuwe, moderne winkel onder de naam Animato Music in de Hoogpoort 57 in hartje Gent.

  • Als gevolg van een herstructurering werd op 31 december 2010 de vestiging van Animato Aalst gesloten en werden alle activiteiten overgenomen door Animato Gent. Met alle krachten verzameld op één plaats wordt sindsdien gedegen verder gewerkt aan de verdere uitbouw van Animato Music.

  • Op 1 juli 2013 werd de webshop van Animato Music gelanceerd op animatomusic.be. Sindsdien worden dagelijks nieuwe producten toegevoegd zodat klanten op een eenvoudige en snelle manier onze producten online kunnen consulteren en bestellen.

Over de jaren is Animato Music een gevestigde waarde geworden in Vlaanderen en breiden onze grenzen zich dagelijks verder uit.

De steeds groeiende eigen databank van meer dan 100.000 artikels, waarvan zo'n 30.000 in voorraad, wordt dagelijks bijgewerkt waardoor we klanten kunnen helpen met de meest uiteenlopende vragen.

Samen met de vele externe databanken, een goede samenwerking met onze nationale en internationale partners, maar vooral met ons gemotiveerd en servicegericht personeel, beschikken we over een ijzersterk team om al onze klanten iedere dag opnieuw optimaal te bedienen.

Vandaag de dag is Animato Music niet meer uit de muziekwereld weg te denken en doen zowel nationale als internationale klanten graag beroep op onze diensten.

Terug naar boven